مطلب جالبی است که در وبسایت نمک شایان ثبت شده برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
میزان استاندارد نمک خیارشور
در تهیه خیارشور، میزان نمک مورد استفاده بسیار مهم است، چرا که در کیفیت نهایی محصول بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد.مقدار استاندارد نمکی که برای تهیه خیارشور توصیه میشود، ۱۰ درصد است،البته مقدار نمک بستگی به خودتان دارد مصرف روزانه این ترشی به هیچ وجه توصیه نمیشود و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش فشارخون خواهد شد. اما معمولا برای تهیه این شوری به ویژه در نوع فلهای از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند.برای پیشگیری از این مشکل میتوانید این شوری خوشمزه را در خانه با مقدار کمتری نمک تهیه کنید.
*****************************************************************************************************
اندازه غلظت استاندارد ؟ معمولا استفاده از یک لیوان نمک به ازای هر 15 (پانزده) لیوان آب توصیه میشود. برای اینکه به اهمیت میزان استاندارد نمک خیارشور پی ببرید، به مقایسه تأثیر درصد نمک نرمال، کم و زیاد در تهیه خیارشور و کیفیت نهایی آن میپردازیم:
- درصد نرمال نمک
در این حالت، انواع بیشتری از باکتریهای خیار جهت تخمیر فعال میشوند که در این صورت اسید بیشتری تولید شده و خیارشور خوش طعمتر خواهد شد.
- درصد کم نمک
خیارشور تهیه شده با درصد کم نمک نرم، لیز و لزج خواهد بود.
- درصد زیاد نمک
غلظت نمک زیاد باعث جذب آب سلولهای خیار شده و در نهایت خیارشوری چروکیده و توخالی بدست میآید. حتی گاهی اوقات درون این سلولهای توخالی، گاز حاصل از تخمیر جمع شده و در نتیجه خیارشوری بادکرده و شناور خواهید داشت.
راهکاری برای رسیدن به غلظت مناسب نمک خیارشور
همچنان که گفته شد برای تهیه خیارشوری باکیفیت و خوش طعم باید غلظت نمک آن مناسب و استاندارد باشد. برای رسیدن به این هدف راهکار زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- پس از جوشاندن آب، شعله زیر آن را خاموش کرده و صبر کنید تا آب جوشیده کاملا سرد شود.
- در آب سرد شده مقداری نمک بریزید و آن را هم بزنید تا حل شود.
- یک عدد تخم مرغ خام را شسته و در محلول بدست آمده بیندازید.
- نحوه قرار گرفتن تخم مرغ در محلول آب نمک، میتواند بیانگر درصد نمک به کار رفته باشدباید شناور باشد تا به غلظت مناسب برای خیارشور برسیم :بررای اطلاعات بیشتر وبسایت نمک شایان مراجعه شود
- این وبسایت هم شرح بیشتری دارد:https://baronak.com/15660-mizan-namak-khiar-shor
-
مقدار نمک خیارشور
مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد.
مقدار استاندارد نمکی که برای تهیه خیارشور توصیه میشود، ۱۰ درصد است،
اما معمولا برای تهیه این شوری به ویژه در نوع فلهای از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند.
از این رو مصرف روزانه این ترشی به هیچ وجه توصیه نمیشود و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش فشارخون خواهد شد.
برای پیشگیری از این مشکل میتوانید این شوری خوشمزه را در خانه با مقدار کمتری نمک تهیه کنید.
برای اضافه کردن این ترشی به رژیم غذاییتان میتوانید از آن برای تهیه انواع غذاها از جمله سالاد پاستا، الویه، ساندویچ، تزیین مرغ و … استفاده کنید.
آشنایی با دیگر خواص خیار شور
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص خیار شور آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص خیار شور
خیارشور یک خوراکی از نوع شور است.
برای تهیه خیار شور، خیار قلمی را در یک بازه زمانی مشخص در آب شور و سرکه یا محلولهای مشابه مانند لاکتیک اسید قرار میدهند.
خیارشور یک فراورده محبوب است که در کنار اکثر غذاهای فست فودی و خوراک ها به عنوان مواد اولیه و یا دورچین استفاده میشود.
خیار شور مادهی غذایی سالم و فوقالعادهای است که سرشار از مواد مغذی، حاوی کالری اندک، و همچنین، منبع غذایی عالی برای باکتریهای مفید موجود در معده است.
خیار شور حاوی آنتیاکسیدان، فیبر و بسیاری از ویتامینها است.
ازجمله خواص خیار شور، بهبود عملکرد کبد، طحال و دستگاه گوارش است. شورها همچنین به کنترل دیابت و تهوع صبحگاهی نیز کمک میکنند.
خواص خیار شور سرکه ای
تحقیقات انجام شده نشان داده خیارشورهایی که با سرکه درست می شود.
به دلیل اسیدی بودن مانع از شکسته شدن مولکول های مواد نشاسته ای شده. و در نتیجه بدن نمی تواند آن ها را جذب و وارد جریان خون کند.
به همین دلیل خیارشور مانع از چاقی می شود.
خیارشور سرکه ای که طعم خوبی داشته باشد به طور ویژه خواص مناسبی دارد و ممتاز بودن خیارشور سرکه ای به کیفیت خوب و ترد بودن مناسب آن می باشد
خواص خیار شور برای کبد
بسیاری از انواع شورها با بهبود عملکرد کبد سموم را از خون دفع می کنند.
علت کپک زدن خیار شور
سرکه داخل خیار شور نریزید چون باعث کپک زدن خیار شور می شود.
توانید خیار شور را داخل شیشه نوشابه ی خانواده بریزید.
به این صورت که از خیارهای ریز استفاده کنید و به دلیل اینکه در آن محکم بسته می شود و تا دو سال می توانید خیار شور را نگه دارید.
بدون اینکه کپک بزند در موقع استفاده سرشیشه را بچینید تا در آوردن خیار شور آسان باشد.
برای تهیه خیارشور با کیفیت حتماً سبزی و خیار و سیر را ضد عفونی کرده و برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور،
بعد از این که مواد را درون ظرف ریخته آب و نمک را اضافه کنید بعد یک عدد لیموترش را برش زده روی مواد بگذارید دیگر خیارشور شما کپک نمی زند.
برخی از افراد خیارها را در ظرف میچینند و پس از اضافه کردن آب نمک را روی سطح آن میریزند
در حالی که نمک باید بخوبی در آب حل شود پس ابتدا محلول آب نمک را درست کنید و سپس اضافه کنید
میزان نمک خیار شور
مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد.
مقدار استاندارد نمکی که برای تهیه خیارشور توصیه میشود، ۱۰ درصد است،
اما معمولا برای تهیه این شوری به ویژه در نوع فلهای از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند.
از این رو مصرف روزانه این ترشی به هیچ وجه توصیه نمیشود و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش فشارخون خواهد شد.
برای پیشگیری از این مشکل میتوانید این شوری خوشمزه را در خانه با مقدار کمتری نمک تهیه کنید.
برای اضافه کردن این ترشی به رژیم غذاییتان میتوانید از آن برای تهیه انواع غذاها از جمله سالاد پاستا، الویه، ساندویچ، تزیین مرغ و … استفاده کنید.
خیار شور یک روزه
طرز تهیه خیار شور یک روزه خانگی :
اول به اندازه یک بند انگشت داخل شیشه را سرکه سفید بریزید و خیارهایی که شستید
( ولی اصلاً احتیاجی نیست که خشک باشند هم خیار و هم سبزی ).
به ترتیب و منظم کنار هم داخل شیشه می چینیم و لابه لای خیارها برای هر شیشه دو تا دانه فلفل و سه تا حبه سیر و از سبزی ها،
شوید و ترخون هر کدام دو، سه شاخه، داخل شیشه را پر می کنیم.
بعد داخل یک پارچ به ازای هر یک لیوان آب (مستقیم از آب شیر)، یک قاشق غذاخوری نمک می ریزیم و خوب هم می زنیم و داخل شیشه ها را از آب نمک پر می کنیم.
در شیشه های خیار شور را کیپ کرده و آن ها را می گذاریم داخل یک قابلمه و داخل قابلمه را آب می ریزیم طوری که حداقل دو سوم از ارتفاع شیشه ها را آب بپوشاند
و بعد قابلمه را می گذاریم روی شعله گاز تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید.
قسمت مهم آن این است که وقتی رنگ خیار به رنگ خیار شور در آمد شعله را خاموش می کنیم ولی اجازه می دهیم که داخل همان آب جوش در قابلمه بمانند تا کاملاً سرد شوند.
بعد شیشه های خیار شور را می گذاریم داخل یخچال، کافی است یک شب بمانند و فردای آن قابل خوردن است.
خیار شور چند روزه میرسه
اماده شدن خیار شور به دو عامل بستگی دارد .
میزان شوری محلول اولیه و نوع خیار استفاده شده .
هر چقدر میزان نمک محلول خیار شور بیشتر باشد خیار شور زودتر اماده میشود .
جنس خیار و خام بودن و یا پخته بودن ان هم میتواند زمان اماده شدن خیار شور را کم کند.
برخی از افراد خیار را کمی پخته و سپس به ان محلول اب نمک اضافه میکنند.
این عمل باعث اماده شدن زودتر خیار شور می شود.
خیارشور برای سرماخوردگی
مواد غذایی ای که باعث گلو درد میشوند معمولاً همانهایی هستند که میتوانند شما را دچار ناراحتی معده کنند.
مواد غذاییای مثل خیارشور که در آب نمک به عمل آمده باشند حاوی سرکه و نمک هستند
به همین دلیل میتوانند التهاب گلوی دردناک تان را بیشتر کنند.
خیار شور برای معده و یبوست و اسهال
مصرف خیارشور می تواند باعث افزایش اسید معده شود که این یک باور نادرست است
سرکه خیارشور فواید زیادی برای بدن دارد و خوردن خیارشور از زخم معده دردناک پیشگیری کرده
و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.
خیارشور سرشار از فیبر، آب و باکتری های پروبیوتیک بوده که همگی در حفظ کارکرد و سلامت روده ها موثر می باشد.
خوردن خیارشور ابتلا به یبوست را به میزان زیادی کاهش می دهد.
مصرف بیش از حد آب خیارشور می تواند منجر به گاز , درد معده و اسهال شود.
خیار شور برای دیابت
خیار شور طبیعتا مادهی غذایی کم کالری و کم کربوهیدراتی است؛
به همین دلیل به عنوان مادهی غذایی خوبی برای بیماران مبتلا به دیابت به شمار میرود.
ولی خیار شور فواید بیشتری برای این بیماران به همراه خواهد داشت.
هموگلوبین گلیکوزیله، هموگلوبینی که به گلوکز چسبیده است، به عنوان شاخصی برای کنترل بلند مدت قند خون به شمار میرود؛
هر چه عدد آن بیشتر باشد، نشاندهندهی کنترل نامناسب گلوکز در یک دورهی زمانی طولانی خواهد بود.
به اعتقاد برخی از متخصصان، اسید استیک در ترکیب با میوهها یا سبزیها میتواند سطوح هموگلوبین گلیکوزیله را بهبود ببخشد؛
این مسئله به بهبود کنترل قند خون منجر خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.